כאב צוואר

כאבי צוואר נפוצים מאוד הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים. הכאב לרוב נסבל ולכן לעתים מזניחים את הטיפול בו. חשוב לדעת שאם לא מטפלים צורה זו או אחרת המצב ילך ויחמיר.
הגורמים השכיחים ביותר כוללים:
תאונות דרכים צליפת שוט, פריצות דיסק
פציעות ספורט
יציבה לא נכונה
ישיבה ממושכת מול מחשב
תנועות חוזרות לא נכונות/טובות שאנו עושים בחיי היום יום.
מתח נפשי ממושך מאוד משפיע על הצוואר והתפיסות שלו, הכאב בצוואר מגביר את המתח הנפשי וחוזר חלילה.
רפואה סינית לכאבי צוואר או לצוואר תפוס
בטיפול נאתר את מיקום הכאב המדוייק ונראה האם יש מגבלה בתנועה. לאחר מכן נדקור במספר מקומות כדי לראות האם יש השפעה טובה -לרוב יש שיפור מידי!
בסוף הטיפול תרגישו יותר משוחררים, טווח התנועה יגדל מעט ורמת הכאב תרד. בנוסף לדיקור נעשה טיפולים נוספים לפי הצורך- כוסות רוח, מוקסה, טווינה ופורמולות צמחים סיניות כדי לטפל באופן פנימי.
אם כאב הצוואר מטריד אתכם באופן קבוע והייתם רוצים להעלים את הכאב, להפחית את מספר משככי הכאבים ובכללי להרגיש יותר טוב, אני מזמין אתכם ליצור קשר ולראות איך אני יכול לעזור לכם.
הטיפול ברפואה סינית עוזר מאוד לכאבים ומקל באופן מידי, ופותר את הבעיה מן השורש.
הנה 5 דברים שפשר לעשות כבר עכשיו
1. תרגילים ומתיחות
א. מומלץ כל כמה שעות ולפני כל מתיחה להניע את הגוף. לסובב כתפיים, להזיז את הידיים, הראש וכפות הידיים.
ב. לוקחים את היד מעל הראש ומניחים אותה על האוזן הנגדית ומותחים את הצוואר והראש לכיוון היד, להישאר במתיחה 30 שניות ולשחרר לחזור על התרגיל 3-2 פעמים לכל צד. ניתן לשחק עם הזווית של הראש על מנת למצוא את האזור התפוס.
ג. להוריד את הראש לכיוון בית החזה, לשלב את הידיים ולהניח אותן מאחורי הראש ולעזור לראש לרדת לכיוון בית החזה. להישאר במתיחה 30 שניות ולשחרר לחזור על התרגיל 3-2 פעמים.
2. פעילות גופנית
פעילות גופנית קבועה חשובה לבנות מסת שריר, לשמור על הורמוני הלחץ במצב מאוזן, להוריד דלקת, משפרת את השינה ומביאה למשקל גוף בריא בדרך הנכונה ביותר. כל אלו מפחיתים את הסיכון לפציעות נוספות והם רק חלק מן היתרונות הגדולים של הפעילות הגופנית.
מאידך חוסר פעילות יכול להוביל להיחלשות השרירים סביב הצוואר.
פעילות גופנית עוזרת להפיץ את החמצן לכל הרקמות הרכות ולאורך עמוד השדרה, חוסר פעילות גורם לאותם רקמות להיכנס למצוקה עקב מחסור בחמצן.
חשוב מאוד לשמור על הגוף מפציעות כגון קרעים או נקעים. אם חווית פציעות בעבר, זה יהיה רעיון טוב לדבר עם הרופא שלך או פיזיותרפיסט כדי לקבל הדרכה ועצה מה מומלץ לעשות ואיך.
3. שינה נכונה
השינה עוזרת לנו לחדש את המצברים ומסדירה את הגוף ליום חדש.
לאחר אימון, מומלץ להקפיד באותו לילה לקבל מספיק שעות שינה (7 עד 9 שעות בלילה עבור רובנו). תנו לעצמכם מספיק זמן כדי להתאושש בין אימון לאימון.
תנוחת השינה הטובה ביותר היא בשכיבה על הצד. אפשר לישון גם על הגב אך אז מומלץ לשים כרית מתחת לרגליים.
הטיפול ברפואה סינית עוזר מאוד לכאבים ומקל באופן מידי, ופותר את הבעיה מן השורש.
אני מזמין אתכם ליצור קשר ולראות איך אני יכול לעזור לכם.
4. דיאטה אנטי דלקתית
רמות גבוהות של דלקת הופכות את השרירים רגישים יותר לכאב ופציעה - שלא לדבר על דלקת שמחלישה את העצמות והמפרקים תוך הפחתת טווח התנועה ואת היכולת שלך לרפא באופן טבעי פציעות. אם הטווח הכולל של התנועה, הכוח והגמישות נפגעים, קיים סיכון גבוה יותר של בעיות צוואר. דלקת יכולה גם להקשות על התאוששות מפציעות.
5. ניהול מתח וכאב
מתח מוגזם מוביל למתח סביב הצוואר, הכתפיים והראש. כאב זה גורם לעוד יותר מתח שיוצר מעגל קסמים.
א. מדיטציות קצרות של מספר דקות בהן מתרכזים רק בנשימה.
ב. המתח לטובתי הוא עוזר לי להיות יותר ממוקד, יעיל ואנרגטי.
ג. להפחית את כמות הקפה ולהחליף בתה ירוק שנותן אנרגיה לזמן ארוך יותר.
6. כאב אקוטי
א. במהלך 72 השעות הראשונות אם חווים כאב עז, מומלץ לשים קרח על הצוואר עד שהאזור מורדם ניתן לעשות זאת כמה פעמים ביום.
ב. שימוש בשמנים אתריים כמו מנטה ווינטרגרין יעיל להורדת הכאב ותפיסות השרירים, בנוסף השמנים מרגיעים את הגוף ונותנים מנוחה. אפשר להשתמש במשחה שיש בה את כל השמנים הטובים אך מומלץ להשתמש רק במשחה איכותית.
ג. חימום ועיסוי האזורים הכואבים יכול לעזור להרגיע את השרירים, להגביר את זרימת הדם ואף להגדיל את הייצור של משככי כאבים הטבעיים של הגוף.