כאב בשורש כף היד

דלקת בתעלה הקרפלית (שורש כף היד) היא תופעה שמטרידה הרבה אנשים שעובדים הרבה עם היד על ידי הקלדה במשך שעות רבות, קריאה, נהיגה, הנקה, כתיבה או כל דבר שמאמץ רק את כף היד.
הגורמים בדרך כלל לדלקת בתעלה הקרפלית כוללים יציבה לא נכונה של הגוף העליון ושל היד.
הסיכון לפתח סימפטומים דלקת בתעלה הקרפלית גדלים אם מבלים שעות רבות בישיבה כפופה ליד שולחן ומקלידים באותו האופן במשך שעות רבות. אז נוצרת שחיקה משימוש יתר בשרירים ובמפרק. אחד הדברים הראשונים שצריך לעשות הוא לתת מנוחה ליד ולהקפיד על מנח נכון של הגוף והיד. בנוסף מומלץ לחזק ולמתוח את המקום. מומלץ להשתמש בזמן הדלקת בתוספים ושמנים אתריים שיכולים להיות מאוד יעילים.
רוב הטיפולים המוצעים היום, כמו ניתוח, תרופות או סאד, לרוב לא יעילים, לא נוחים, מסוכנים ולפעמים מחמירים את הבעיה!
מהם התסמינים של דלקת בתעלה הקרפלית?
איך תדע אם הכאב שיש לך זה באמת סימן של דלקת במפרק כף היד? הסימפטומים נוטים להתפתח בהדרגה. הם באים והולכים בהתאם לשימוש בידיים.
הסימנים הם:
כאב ופעימות ביד המושפעת.
הכאב הגרוע ביותר נוטה לכיוון האגודל, האינדקס, האצבעות אמה ואצבע בתחושת נימול.
קושי להזיז את היד או הזרוע.
כאב או עקצוץ יכול להגיע לאמה ולכיוון הכתף.
חולשת שרירים ורעד ביד, קושי באחיזה.
אם יש חשד לדלקת בתעלה הקרפלית, הכי טוב להיות פרואקטיביים ולראות את הרופא מיד. דלקת בתעלה הקרפלית בדרך כלל מחריפה עם הזמן, ככל שהעצב הופך להיות יותר מגורה הדלקת מחמירה.
לכן מומלץ לקבל טיפול מוקדם ככל האפשר ולבצע את השינויים הנדרשים בחיי היום יום- לתקן את העבודה עם הידיים ולשנות את הכלים שהיד עובדת אתם, כך יהיה אפשר לעצור את ההתקדמות ולהתחיל בהחלמה.
למרבה המזל עבור אנשים רבים עם תסמונת התעלה הקרפלית קלה ומתונה, הסימפטומים בדרך כלל ניתן לטיפול ללא ניתוח, ולעתים קרובות ללא תרופות. הרופא יכול לעשות אבחנה המבוססת על ההיסטוריה שלך, בדיקה גופנית ובדיקת היד באמצעות בדיקות אלקטרו.
טיפולים ברפואה הקונבנציונלית כוללים
סאד: זה טיפול נפוץ שמטרתו לקבע את המקום ולתת לו מנוחה. היתרון הברור שהיד נחה והמקום יכול להתרפא. אך אם הטיפול הוא רק סאד האזור לא מחזק ומגמיש את עצמו כך שהתוצאה הסופית היא החמרה של הדלקת.
תרופות: השימוש בתרופות יהיה לרוב משככי כאבים ללא מרשם כמו תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידאליות (NSAID) איבופרופן או אדוויל, למרות שהם נותנים הקלה מידית אינם פותרים את הבעיה ולא מומלץ לקחת אותם לטווח ארוך. אם המקום נפוח מאוד, אפשר לקבל זריקות סטרואידים (כגון קורטיזון) כדי להפחית באופן זמני דלקת. אבל הסימפטומים ישובו אם לא תטפלו בבעיה.
ניתוח: מומחים מסכימים כי ניתוח צריך להיות המוצא האחרון. זהו ניתוח שיכול להיות מסוכן, בניתוח חותכים את הרצועה שמסביב לפרק כף היד כדי להפחית את הלחץ על העצבים. הניתוח לא תמיד יעיל ויכול לגרום לתופעות לוואי כגון קושי לאחוז, זיהומים, נזק עצבי, נוקשות וכאב בצלקת. רוב האנשים צריכים חודשים כדי להתאושש. מספר מחקרים מצאו כי פחות ממחצית מהאנשים שעברו ניתוח מצבם השתפר מאוד לאחר הניתוח(7) ורבים עדיין יחוו עקצוצים, קושי באחיזה, חולשה וקצת כאב.
אם יש חשד לדלקת בשורש כף היד הכי טוב לבדוק את העניין כמה שיותר מהר ולטפל לפני שיחמיר. אני מזמין אתכם להגיע אלי על מנת שנוכל לבדוק לעומק את הבעיה, ולתת תרגילים ופעולות שניתן לעשות כדי לשפר את המצב.
הטיפול ברפואה סינית עוזר מאוד לכאבים ומקל באופן מידי, ופותר את הבעיה מן השורש.
אם אתם רוצים להרגיש טוב יותר, להוריד את הכאב, ולהעלים את הכאב אחת ולתמיד. אני מזמין אתכם ליצור קשר ולראות איך אני יכול לעזור לכם.
מספר דברים שאפשר לעשות כבר עכשיו
1. מנוחה ולהקל על המפרק כף היד
מומלץ לתת ליד לנח כמה שניתן, למצוא את הפעולות שגורמות לעומס על היד ולצמצם אותן.
כל פעילות שגורמת לעומס יוצרת דלקת ומאריכה את זמן ההחלמה.
2. תרגילים לחיזוק ומתיחה לשורש כף היד
התרגילים חשובים מאוד ומומלץ לעשות אותם למרות הכאב, להשתדל לעשות אותם כל שעה/שעתיים. המתיחות פותחות את המקום וכך יותר דם מגיע ומזרז החלמה. חיזוק השריר מוריד מהעומס על הרצועות והגידים.
סיבוב היד למעלה למטה, מצד לצד מספר פעמים; מתיחה של האצבעות אחורה ופנימה, להניע את האגודל לכל הכיוונים ולהישאר מספר שניות במקום הכואב.
3. תיקון הסביבה
נסו לתקן את היציבה בעבודה, כולל ישיבה נכונה וזקופה ליד שולחן. לעתים קרובות מה שצריך זה פשוט להעלות או להנמיך את הכיסא, להעלות את מסך המחשב.